Централният защитник Райън Бидунга последва съотборника си Бирсент Карагарен и ще продължи кариерата си във ФК ЦСКА 1948 София. Вчера бранителят не взе участие в заниманията на смърфовете, но след края на втората тренировка се появи на “Лаута”, за да се сбогува с играчите, треньорите и служителите на черно-белите.

Преди това той е провел дълъг разговор с босовете на тима, който играе домакинските си мачове в Бистрица, и е уточнил личните си условия. Очаква се днес трансферът да бъде обявен официално. Това може да се случи и в по-късните часове на деня, за да бъде финализирана и последната сделка по оста покрайнините на София – Пловдив. Става въпрос за привличането на десния защитник Матеус да Силва. Вчера той тренира с Локо Пд, а днес ще седне на масата за преговори. Както е известно, триото “Карагарен, Бидунга, Матеус” бе договорено още преди Нова година, като сделката се забави, тъй като играчите трябваше да постигнат споразумение за параметрите по личните си условия. След като това стане факт, в касата на Локо Пд ще влезе сумата от 1 милион евро, пише "Тема Спорт".

В същото време Христо Крушарски излезе с любопитен коментар по повод трансфера на Бирсент Карагарен във ФК ЦСКА 1948 София. “И по мое време го искаха Бирсент, но не го получиха. Биската не струва 100 хиляди лева. Дано да е за добро. От една година не се занимавам нито с трансфери, нито с управление, нито с каквото и да е било. Просто не искам да се бъркам, за да не излезе накрая, че съм се намесил и нещата са отишли в друга посока”, заяви бизнесменът, който по документи все още притежава половината акции на черно-белите.

 

СНИМКА: lokomotivpd.com