Локомотив 1929 (София) завърши 1:1 с казахстанския Кайсар (Къзълорда) в третата си приятелска среща на лагера в турския курорт Алания. Попадението за българите вкара Карлос Франса преди почивката, а в средата на втората част бившия отбор на Стойчо Младенов изравни след изпълнение на ъглов удар. Съперниците от бившата съветска република можеха и да победят, тъй като имаха по-сериозна инициатива в голяма част от мача, удариха и три пъти горната греда.

Локомотив влезе в мача след две поредни поражения с по 0:2 от руския Шинник и от Войводина (Нови Сад, Сърбия). И още в първите минути създаде положение пред вратата на казахстанците, пропуснато от Карлос Франса. 

През първото полувреме макар и с малко късмет, казахстанския отбор уцели горната греда, като при първата възможност техен футболист излезе срещу вратаря, но прехвърлящият му удар кацна върху горната греда. След това удар от ляво по атаката на черногорското крило Горан Милойко се спря в гредата над вратаря Любенов.

В 26-ата минута Локомотив (София) излезе напред в резултата, като отново Франса имаше положение и този път се възползва. Вратарят на софиянци Александър Любенов изрита силно напред топката, тя тупна на земята и прескочи защитник и се озова в бразилския нападател, който я прокара под плонжа на вратаря на Кайсар Степан Сиказ.

В 38-ата минута Франса проби и можеше да се превърне в асистиращ на Димитър Митков, който обаче се забави и беше изпреварен от вратаря Сиказ. Но само минута след това и казахстанския отбор създаде чиста ситуация пред Любенов, който скочи с тялото си и блокира удар от упор на Миндаугас Григаравичюс.

През второто полувреме играта се отвори и в двете посоки, като постепенно Кайсар започна да създава повече опасности. И стигна до равенството в 68-ата минута. При центриране от корнер от дясно на Калмуратов, Горан Милойко реализира, засичайки подаването с глава - 1:1. Само след две минути Локомотив (София) можеше да излезе отново напред, но Александър Александров пое много лошо топката след подаване на Франса и пропиля възможността.

Веднага след това Александров можеше да вкара за 2:1, но от непосредствена близост не успя да намери вратата. В последната минута обаче отборът от Казахстан създаде поредна опасност пред вратата на българския отбор. Топката падна на главата на беларусина Сергей Бондаренко, но ударът му се отби в рамката.

Състав на Локомотив (София): Александър Любенов, Бруно Франко, Божидар Кацаров, Ивайло Найденов, Алан Диас, Карлос Франса, Юлиан Ненов, Димо Бакалов, Марио Петков, Димитър Митков, Лука Иванов (Второ полувреме: Жарко Истатков, Александър Александров, Красимир Милошев, Антонио Вутов, Валентин Николов, Илия Димитров, Селсо Рапосо, Матеус Дуарте, Християн Чипев, Давид Малембана)