Последните два отбора в Първа лига Хебър и Спартак (Варна) завършиха 0:0 в заключителния мач от 20-ия кръг. След този мач хебърци имат 13 точки и се изравниха с 14-ия Пирин. Спартак (Варна) остава на последното 16-о място с 9 точки, предава БТА.

Гостите останаха с човек повече в последните 15 минути, след като Ивайло Михайлов си извади два жълти картона. И преди червения картон, и след него спартаклии държаха топката, имаха инициативата, но така и не стигнаха до решаващ удар и гол. За първи път след завръщането си в Първа лига тимът от Пазарджик прие противника си на своя стадион. До момента хебърци играеха домакинствата си на стадион "Васил Левски" в София, а днес се показаха в елитен мач пред съгражданите си за първи път от 22 години насам.

Старши треньорът на домакините Владимир Манчев трябваше да направи промяна минути преди първия съдийски сигнал, тъй като вратарят Звонимир Микулич получи разтежение на бедрото на загрявката. До 10-ата минута гостите от Варна създадоха напрежение в две атаки, в които беше замесен Виктор Митев, но до удар към Петър Дебърлиев не се стигна. Последваха пробив на Родни Антуи, опит за удар на Ромееш Ивей, но отново без резултат.

В последната минута на първата част домакините бяха много близо до откриване на резултата. Октай Хамдиев проби по дясното крило и буквално от аутлинията, паднал върна топката към точката за изпълнение на дузпа. Там я посрещна Венсан Марсел, който стреля, но вратарят Кристиано Фигейредо внимаваше и спаси сигурен гол. При последвалото разбъркване Бен Карамоко ликвидира опасността.

Гостите от Варна продължиха да владеят повече топката, но както и преди почивката, все не успяваха да стигнат до удар. В началните 15 минути изпълниха четири поредни ъглови удара, в които създадоха напрежение, но не стигнаха до решаващ шут.

Домакините останаха с 10 човека на терена, след като Ивайло Михайлов си извади доста наивно втори жълт картон за поваляне на Руменов. Веднага след това спартаклии създадоха добра възможност, като Лерой Микелс влезе в наказателното поле и стреля, но Дебърлиев улови топката.

Спартак Варна продължи да търси гол и победа, но футболистите на Димитър Димитров-Херо трудно стигаха до удар. В 91-ата минута Лерой Микелс проби от ляво към наказателното поле, стреля, но топката мина край гредата. Буквално в последната минута Александър Цветков получи отбита топка на дъгата, стреля, но я изпрати край страничната греда.

Снимка: Lap.bg