След триседмична пауза Първа Лига се завръща с двубой между Локомотив Пловдив и Септември. Началният час на срещата е 19,30 часа. Домакините се борят да попаднат в Шампионската група, като имат актив от 40 точки и заемат петата позиция. Гостите на свой ред изпреварват само четири, но пък имат сравнително комфортен аванс пред директно изпадащите последни две позиции в таблицата.

В последния кръг Локомотив се измъкна от загуба в дербито на Пловдив с попадение в 84-ата минута, което дойде само две минути след първия гол в мача. Това бе трето поредно реми за „смърфовете“, като останалите две бяха с ЦСКА и Берое. Резилът от Арда с 0:5 пък остава единствената загуба за тима през 2023 година, но е проблем, че бе победен единствено Локомотив София за шест рунда.

В този период Септември може и да допусна три поражения, но пък също събра актив от седем точки. Два последователни успеха записа тима с по 2:1 над Берое и Ботев Пловдив. В последния кръг преди паузата столичани не успяха да сторят нищо по-стойностно в атака срещу Черно море, като стигнаха до единственото си по-добро положение за гол чак в добавеното време. В крайна сметка бе допусната загуба с класическото 0:3.

През септември месец Локомотив Пловдив спечели с минималното 1:0 в София, като днес отново този резултат изглежда най-логичен на фона на случващото се в двата лагера. „Смърфовете“ са силен домакин, който взе седем победи в дванадесет мача. Септември обаче се представя добре като гост за отбор борещ се за спасение с единадесет завоювани точки.

Неведнъж столичани са показвали, че могат да се защитават добре и може би това ще е най-добрата тактика срещу фаворита в двубоя, който обаче има отбелязани само три гола през 2023 година.

Пълната програма на 25-ия кръг от първенството:

Петък

19:30 ч, Локомотив Пловдив - Септември София

Събота

17:30 ч, Лудогорец - Ботев Враца

20:00 ч, Левски - Локомотив София

Неделя

15:15 ч, Хебър - Черно море

17:45 ч, Спартак Варна - Берое

20:15 ч, Славия - ЦСКА

Понеделник

17:30 ч, Пирин Благоевград - Арда

20:00 ч, ФК ЦСКА 1948 - Ботев Пловдив. /БГНЕС 

Снимка: Lap.bg