Треньорът на Локомотив София Станислав Генчев говори след равенството 1:1 срещу Арда Кърджали на стадиона в квартал „Надежда“ в двубой от последния 30-и кръг преди разделянето на шампионата в efbet Лига.

„Днешният мач бе отражение на последните ни 4 – едно слабо и едно по-добро полувреме. Имахме голяма доза късмет, че не загубихме мача. Не загубихме мач, в който бяхме по-слабият отбор. Всеки отбор има няколко ключови футболисти, на които се крепи. При нас Дейвид Малембана и Карлос Франса са изключително важни. И тяхното влизане бе ключово за да достигнем до равенството“, заяви Станислав Генчев.

„От криза се излиза с равен мач, но е най-добре да не губим. Арда беше по-добрият отбор. В сряда ни предстои коренно различен двубой, в който трябва да направим всичко възможно да се представим по най-добрия начин“, заяви наставникът на Локомотив София.

„Преди няколко дни се оплаках, защото първите ни няколко мача бяха през два дни. Сега има достатъчно време – 3 пълни дни за почивка. Със сигурност това, което се случва в Локомотив София влияе на футболистите, които трябва да играят за удоволствие. В момента те играят с изключително голямо напрежение“, коментира Генчев.

„Аз съм дошъл в Локомотив София по покана на Иван Василев. Ако той си тръгне и аз ще си тръгна. До последно се надявам да си промени решението“, уверен е старши треньорът на столичните „железничари“

„Срещу ЦСКА 1948 играем полуфинал за Купата на България. Това е мач, който се случва веднъж в живота на играчите. Там трябва да дадат всичко и да надскочат себе си. Ако ЦСКА 1948 играят по-добре от нас – нека ни победят“, завърши Генчев.