Ботев (Пд) записа първа победа в плейофите,след като се наложи с 2:1 при гостуването си на Локомотив (Сф). Вутов откри резултата за „железничарите“, но с голове на Николай Минков и Абдулай Траоре „жълто-черните“ обърнаха мача.

Домакините първи можеха да реализират. Карлос Франса проби в наказателното поле, но ударът му бе блокиран от бранител на „канарчетата“. Последва добавка след рикошета на Красимир Милошев, който завъртя топката към горния десен ъгъл, но не успя да порази целта.

В 27-ата Локо пропусна нов отличен шанс. Бруно Франко направи страхотен пробив по лявото крило и центрира в пенала към Божидар Кацаров. Халфът стреля с глава, Аргилашки първо изпусна топката, но все пак успя да я закове на голлинията.

Малко по-късно Франса също пробва силата на удара си, но Аргилашки отново отрзи удара. В 32-ата минута Минков направи глупаво нарушение в наказателното поле срещу Станислав Костов и главният съдия Валентин Железов посочи бялата точка. Зад топката застана Вутов, който откри резултата. Радостта на „железничарите“ обаче бе кратка.

В 39-ата минута Рой Херман напредна с топката през средата на терена и пусна към Минков, който изпревари Дуарте и направи Гайе безпомощен - 1:1.

В последната минута от първото полувреме гостите бяха близо до пълен обрат. Траоре получи подаване в пеналта и нанесе удар, но топката се отби в левия страничен стълб.

Пет минути след почивката „жълто-черните“ все пак поведоха в резултата. Минков изведе Траоре вдясно по нападението на "канарчетата", а той надбяга с лекота Малембана, за да разстреля Гайе за 2:1.

Веднага след това вратарят на столичани спаси нов изстрел на Траоре. Четвърт час преди края Локомотив беше много близо до това да изравни резултата, след като Милошев шутира силно от границата на наказателното поле, но Аргилашки реагира и изби. В 84-ата Самюел Акере шутира силно с левия крак, но Гайе отново реагира отлично и спаси.

В петата минута на добавеното време Франса извърши грубо нарушение срещу Балтанов, за което получи втори жълт и респективно червен картон.

Мачът бе без зачение за класирането на двата отбора в първенството. Локо (Сф) остава на 9-о място, а Ботев е веднага след него. В последния кръг „канарчетата“ посрещат Арда, като ще се опитат да запишат първи успех на обновения си стадион. “Железничарите” пък гостуват на Славия.