Седем футболисти на Арда гледат към изхода. Мачовете с Ботев Пловдив на „Колежа“ днес и евентуалният бараж за Лигата на конференциите срещу четвъртия в неделя ще са последни за Александър Георгиев, Алекс Петков, Атанас Зехиров и резервният вратар Васил Симеонов, пише „Труд“.

Договорите им изтичат и по една или друга причина те няма да продължат с кърджалийци. Контрактите на Милен Желев, Иван Коконов и Деян Лозев също са до края на сезона и вероятността да бъдат продължения е малка. Много е вероятно с клуба да преподпише Пламен Крачунов.

Старши треньорът Александър Тунчев пък изрази надежда, че Арда ще задържи седмото място и ще играе на бараж за ЛК. Това пък от своя страна може да задържи наставникът начело на тима.

„Мачът със Славия (3:2) бе инфарктен, но за наше щастие завърши с положителен резултат. Най-важното е, че в този труден момент отборът показа характер. Много ми хареса тази непримиримост у момчетата да търсят до последния съдийски сигнал победата. Всичко е в нашите ръце да достигнем до седмото място и участието на баража за Лигата на конференциите. Трябва да победим и Ботев в Пловдив. Очаквайте нападателен Арда, който ще търси успеха. Не трябва да изчакваме Ботев да направи грешка. Ние трябва да са сме водещият отбор, който да търси да отбележи гол. Те са опрени до стената на собствения си стадион, в поредни мачове не успяват да реализират попадение. Това, което искам да подобрим е постоянството. Да няма това лъкатушене от два, три мача с добри игри и после два, три да не успяваме да покажем лицето си. Когато не подходиш сериозно към дадена среща винаги може да имаш проблеми. Искам всеки футболист да усети това чувство да играе в Европа“, коментира треньорът на сините пред Диема спорт.

В един момент, в началото на плейофите, Славия имаше 10 точки аванс пред Арда, който обаче ги стопи. Кръг преди края двата тима са с по 55 пункта, но кърджалийци имат по-добри показателни в преките мачове – 2 победи, 1 загуба и едно реми.