Новият сезон в българската футболна efbet Лига ще започне с голямото пловдивско дерби между Локомотив и Ботев, отреди тегленият от БФС жребий.

Първият двубой между двата отбора ще бъде игран в парк "Лаута" в уикенда 15/16 юли, като точните дати и часове ще станат ясни след жребиите за евротурнирите другата седмица.

ЦСКА и Левски пък ще се срещнат за първи път в 13-ия кръг, като домакини са "червените".

За втора поредна година Левски ще открие сезона срещу ЦСКА 1948, като този път "сините" ще бъдат домакини на двубоя. През 2022 "червените" спечелиха първата среща с 1:0 и не загубиха срещу Левски през целия сезон.

Шампионът Лудогорец ще стартира сезона като гост на новака в елита Крумовград, който през тази година ще играе на стадион "Христо Ботев". Поради тази причина домакинствата на Крумовград ще се разминават с тези на Ботев. Най-важните дербита за Лудогорец са в петия кръг срещу ЦСКА- и в 12-ия срещу Левски.

Вицешампионът ЦСКА- ще гостува на Хебър в Пазарджик на старта на сезона.

Форматът на efbet Лига се запазва от миналия сезон - 16 отбора и плейофна фаза в същия регламент. Есенният полусезон ще завърши на 10 декември, като за 17 декември е предвидена дата за отложени мачове. Пролетният полусезон пък ще започне на 18 февруари и ще завърши на 24/25 май, след което ще бъдат проведени баражите.

Финалът за Купата на България е насрочен за 15 май.

Жребий за първия кръг на efbet Лига:
Локомотив 1929 (София) - Ботев (Враца)
Локомотив (Пловдив) - Ботев (Пловдив)
Левски - ЦСКА 1948
Пирин (Благоевград) - Берое (Стара Загора)
Арда (Кърджали) - Черно море (Варна)
Хебър (Пазарджик) - ЦСКА-София
ФК Крумовград - Лудогорец
Етър (Велико Търново) - Славия

Снимка: Lap.bg