Френският клуб Бордо е отправил нова оферта за нападателя на Ботев Пловдив Уме Емануел, пише Тема спорт. 18-годишният нигериец привлече вниманието на жирондинците в края на миналия сезон и те изпратиха запитване, но то не се доближаваше до исканите от жълто-черните около 3 милиона евро.

Сега Бордо е отправил нова оферта, пишат местните медии, която е завишена, но не се доближава до желаната сума от пловдивчани. Френският клуб се надява, че Ботев ще склони да я приеме и да си запази добър процент от следваща продажба. Все повече отбори от Западна Европа искат игерийската звезда на канарчетата. Вече стана ясно, че Уме е желан от белгийските Стандарт Лиеж и Андрелехт, както и френския Валансиен, а към тях се присъедини и Бордо. Именно последният клуб е завишил офертата си за нападателя.

През миналия сезон 18-годишният футболист изигра 16 двубоя във всички турнири, в които реализира едно попадение – при победата с 2:1 над Черно море във Варна на 4 март тази година. В първия кръг срещу Локо Пловдив (1:1) нападателят се появи на терена като резерва през второто полувреме. Уме Емануел се представи много силно на Световното първенство за младежи до 20 години и именно там е наблюдаван изкъсо от въпросните клубове. На Мондиала в Аржентина той бе със съотборника си при жълто-черните Точукво Нади, към когото също има интерес от отбори от чужбина. Все още не е ясно дали Ботев ще приеме офертата на Бордо или ще изчака за ново по-изкушаващо предложение.

При канарчетата се очакват още нови. До момента на „Колежа“ пристигнаха Янис Карабельов, Фаустас Степонавичюс и Йонас Тамм. В същото време изходящи трансфери искат Елвис Ману и Антоан Бароан.

Снимка: БГНЕС