Новакът в елита Крумовград записа трета победа от началото на сезона в Първа лига, след като играчите на Неманя Миланович направиха пълен обрат и победиха Ботев (Пловдив) с 2:1 като гост в среща от шестия кръг на шампионата. Новото попълнение на "канарчетата" Ивелин Попов, който записа дебют в днешната среща, откри резултата в 21-ата минута, а в 50-ата „жълто-черните“ можеха да удвоят аванса си, но топката срещна гредата при удар на Самуел Акере. Само 3 минути след това Крумовград изравни чрез Патрик дос Сантош, а Диего Рапосо донесе успеха на своя тим с гол в 83-ата минута. Така Крумовград записа трети успех през кампанията и събра актив от 9 точки, с което се изравни с Левски и Лудогорец на петата позиция във временното класиране. Ботев (Пловдив) остава без успех, като регистрира четвърто поражение в шест мача и със само 2 точки заема 14-ото място в подреждането. 

Двубоят на стадион "Христо Ботев" започна с игрово преимущество на домакините. В третата минута „канарчетата“ стигнаха до първи точен удар. Николай Минков изведе Самуел Акере отдясно, нигериецът финтира защитник на гостите и върна към дъгата на наказателното поле, от където Янис Карабельов потърси долния ляв ъгъл на Янко Георгиев, но стражът на Крумовград се намеси и изби в корнер. 

Десет минути след това домакините отново разгърнаха добро нападение по десния фланг, което обаче завърши с неточен удар на Константинос Балоянис от около 20 метра. 

В 21-ата минута „жълто-черните“ откриха резултата. Антонио Перера изнесе по отличен начин от собствената половина и изведе Самуел Акере отдясно, крилото влезе в наказателното поле и шутира силно, Янко Георгиев успя да избие, но топката падна на крака на Ивелин Попов, който се разписа в опразнената врата и така реализира гол още в дебюта си за Ботев. 

Играчите на Неманя Миланович опитаха да отговорят пет минути по-късно с далечен изстрел на Даниел Миланович, който обаче попадна право в ръцете на Хидайет Ханкич. 

В 33-ата минута австрийският страж трябваше да се намесва отново, след като Александър Колев се пребори със Станислав Работов в наказателното поле и стигна до възможност за удар, но Ханкич скъси дистанцията и парира шута на бившия играч на „канарчетата“. 

Три минути преди края на редовното време на първата част вратарят на Ботев отрази удар с глава на Матей Шимич след центриране от корнер, а веднага след това спаси техничен изстрел на Патрик дос Сантош от границата на наказателното поле. Така почивката дойде при гол аванс в полза на „жълто-черните“. 

Веднага след подновяването на играта през втората част футболистите на Станислав Генчев разиграха добре отдясно и Мартин Секулич се озова на стрелкова позиция, но шутира слабо с десния крак и не затрудни Янко Георгиев. 

В 50-ата минута домакините бяха много близо до това да удвоят преднината си в резултата, след като фалцов удар на Самуел Акере от границата на наказателното поле се отби в гредата. 

Три минути след това Крумовград изравни след колективна грешка в отбраната на „канарчетата“. Топката бе центрирана към Даниел Миланович отдясно в наказателното поле на Ботев, той върна успоредно на голлинията и влезлият като резерва Мартин Сораков свали с глава към Патрик дос Сантош, който от няколко метра нямаше как да сбърка за 1:1. 

В 58-ата минута Сораков можеше да направи обрата за своя тим пълен, след като бе изведен зад защитата на „жълто-черните“, но не успя да преодолее Хидайет Ханкич. В ответната атака пък домакините пропуснаха нова възможност, при която Ивелин Попов се пребори за топката отдясно в наказателното поле и върна към Янис Карабельов, чийто удар бе спасен от Янко Георгиев.

В 71-ата минута Даниел Миланович, който донесе успеха на своя тим срещу ЦСКА 1948 в предишния кръг, опита отново да реализира с изстрел от дистанция, който обаче не намери целта. Шест минути след това пък мощен шут на Божидар Кацаров по диагонала бе спасен от Ханкич, а минута по-късно вратарят на Ботев се намеси и при удар на Серкан Юсеин от близка дистанция.

В 83-ата минута обаче гостите стигнаха до пълния обрат. Джуниет Али центрира отляво, Даниел Миланович свали топката с едно докосване за Диего Рапосо, който с прецизен удар по земя от около 10 метра реализира за 2:1, като по този начин оформи крайния резултат.

След края на мача феновете на Ботев (Пловдив) скандираха против собственика на клуба Антон Зингаревич и изпратиха играчите с викове "всички вън". 

Ботев – Крумовград 1:2

Голмайстори: 1:0 Ивелин Попов 21, 1:1 Патрик дос Сантош 53, 1:2 Диего Рапосо 83

Ботев (Пловдив): Хидайет Ханкич, Николай Минков, Йонас Тамм, Станислав Работов, Константинос Балоянис, Самуел Акере, Красиан Колев (46 – Реда Рабей), Антонио Перера (79 - Лъчезар Балтанов), Янис Карабельов, Ивелин Попов, Мартин Секулич (70 – Точукву Нади)

Крумовград: Янко Георгиев, Вячеслав Велев, Матей Шимич, Калоян Пехливанов, Александър Георгиев (76 - Джуниет Али), Божидар Кацаров (89 - Раян Сенхаджи), Серкан Юсеин, Диего Рапосо (89 - Жак Пехливанов), Патрик дос Сантош (76 – Китан Василев), Даниел Миланович, Александър Колев (50 - Мартин Сораков)

Стадион: „Христо Ботев“, Пловдив
Съдия: Красен Георгиев
Жълти картони: Николай Минков, Янис Карабельов (Ботев Пловдив); Джуниет Али (Крумовград)