Локомотив Пловдив надви Локомотив София с 2:1 у дома в среща от 17-ия кръг на Първа лига. На „Лаута“ смърфовете“ сложиха край на серията си от шест последователни срещи без победа за първенство.

Георги Минчев даде летящ старт на домакините с попадение от дузпа още в 11-та минута. Гостите обаче стигнаха до равенство скоро след това благодарение на точната интервенция на Франса, който се възползва по най-добрия начин от асистенция на капитана Красимир Милошев.

В началото на второто полувреме обаче „железничарите“ инкасираха втори гол, който този път не съумяха да върнат – Бруно Франко нямаше късмет и вкара топката в собствената си врата.

Така играчите на Александър Томаш спряха пропадането, като се изравниха с лидерите Черно море и ЦСКА с по 35 точки – „моряците“ и „червените“ обаче тепърва ще играят своите срещи от кръга. Локомотив София е на 12-та позиция със 17 пункта, колкото има и 13-ият Славия, който по-рано днес се справи срещу Ботев Враца в столицата.

В следващия кръг Локо София е домакин на Левски в квартал „Надежда“, а за Локо Пд предстои визита на Ботев Враца след паузата за националните отбори.