Спортно-техническият щаб на Ботев Пловдив усилено търси централен нападател за ново попълнение през зимата. Двете силни фигури при канарчетата – спортният директор Артур Платек и треньорът Душан Керкез, са се насочили първо към българския пазар за привличането на таран. В момента цел номер едно в списъка им е Георги Николов от Хебър, пише bgderby.com. Младежкият национал е в топформа, като израсна много през този сезон. 21-годишният стрелец има 7 гола в 15 шампионатни двубоя. Той стана и първият с хеттрик за пазарджиклии в елита, пише „Тема Спорт“.

Футболистът има договор с Хебър. Финансовата ситуация в клуба обаче е доста деликатна. Затова и от Ботев вече са направили сондажи за сделка още през зимата. Ръководството на жълто-черните е дало да се разбере, че може да плати нелоша трансферна сума за Николов, който вкара и 6 гола за младежкия национален тим. Възможно е до броени дни да има раздвижване по евентуален трансфер.

Както е известно, Ботев има интерес и към други родни играчи – иска да си върне Димитър Тонев (Крумовград), Станислав Шопов (ЦСКА) и Никола Илиев (ЦСКА 1948).