Бившият кмет на Пазарджик - Тодор Попов, даде брифинг, за да разкритикува наследника си - Петър Куленски, и предвиди много кошмарни дни за ВК Хебър и ПФК Хебър. Причината е, че общинското финансиране към двата спортни клуба е напът да бъде сведено до минимум и спонсорите ще оттеглят подкрепата си при смяната на администрацията.

След Нова година трябваше да дойдат два големи спонсора, но няма да дойдат. Защо? Вие давате ли пари на непознати? Нека феновете го знаят. Сряда със сигурност ще е последният мач на този отбор на ВК Хебър – и сезонът ще се доиграва с юноши. Тези не искаха да платят хотела на полския съперник Алурон (Заверче), аз съм уредил през познати да го платят, иначе щеше да стане международен скандал, защото е ангажимент на домакина“, каза Попов, цитиран от Sportal.

Междувременно той предупреди Куленски, че ще го съди, ако не спре да го обвинява в корупционни схеми и източване на общинската хазна през своите 16 години на управление. По думите на бившия градоначалник, бюджетът на общината е около 150 млн. лв., а задълженията са между 10-15 млн. лв. Наследникът му обаче твърди, че сумата е много по-голяма, тъй като в приетия бюджет за 2023 г. са заложени с поне 10 млн. лв. повече приходи от данъци, отколкото е реалната събираемост. На този фон ВК Хебър и ПФК Хебър дават някои от най-високите заплати в местното волейболно и футболно първенство, като само заплатата на старши-треньор на футболния клуб - Любослав Пенев, възлиза на около 300 хил. лв. годишно

Тодор Попов каза още, че няма да свърже уговорените от своята администрация спонсори с екипа на Петър Куленски, а ще го остави сам да намери решение на проблемите в спорта.