Двама от чуждестранните играчи на Ботев Пловдив остават в тима и за пролетта, предава Тема спорт. Канарчетата не успяха да намерят нови отбори на вратаря Хидайет Ханкич и защитника Джаспър Ван Хертъм до края на трансферния прозорец у нас, който затвори в четвъртък вечер (29 февруари).

Така те ще продължат да тежат на бюджета на жълто-черните. Австриецът с босненски корени и нидерландецът вземат доста високи заплати, но не попадат в групата. Старши треньорът Душан Керкез залага под рамката на взетия тази зима от Хебър естонски национал Матвей Игонен, а резерва е полякът Даниел Кайзер. Интересното е, че и двамата дойдоха след Ханкич. Той пък бе спряган за Лудогорец през есента, но в крайна сметка сега е във „фризера“. Стражът дори наскоро преподписа и контрактът му е до лятото на 2026 година. Договорът на Ван Хертъм е до лятото на 2025 година. Явно това, че заплатите са им прекалено високи и не се разчита на тях, не притеснява шефовете на Ботев Пловдив.

Канарчетата гостуват днес на Славия.

Старши треньорът на белите Златомир Загорчич заяви, че очаква здрава битка срещу канарчетата днес. „Имат интересни футболисти. Играят добре, стабилен отбор са. Не се познавам с треньора им Душан Керкез, но зная какво могат Ивалин Попов, с когото съм работил в Литекс, и Янис Карабельов, който бе при нас в Славия. Ще се надиграваме. Ние трябва да покажем сто процента от възможностите си, да се раздадем и надявам се да имаме и късмет. Дано победата да е за нас, ще се борим за нея“, коментира пред „Тема Спорт“ наставникът на столичани.

Снимка: Lap.bg