Новият президент на Българския футболен съюз Георги Иванов – Гонзо призна, че голямата цел пред него е да върне доверието на феновете и държавата към БФС. Иванов коментира още много теми, които са свързани с Димитър Бербатов и екипа му, новите хора в структурата на БФС, кой ще взима важните решения, дали професионалната лига ще се отдели и дали ще бъдат върнати изключените клубове.

„Конгрес се направи да влязат нови хора с нови идеи в БФС, които са гладни за успехи. Винаги младостта и опитът да важни. Не говорим дали са млади и стари – трябва да са кадърни. Смятам, че много от кандидат-президентите ще бъдат полезни в структурите на БФС. Трябва да структурираме футболния съюз и Изпълнителния комитет, който ще се събере, след като се прибере националния отбор“, коментира Георги Иванов.

„За да направим всички неща, които сме планирали – трябва да върнем доверието на държавата и феновете. Всеки от вице-президентите и Изпълкома ще отговарят за нещо. Трябва да работим с държавата, защото без нейна подкрепа няма да успеем да се справим“, заяви президентът на Българския футболен съюз.

„Ще бъда най-големият си критик. Искам да върнем доверието на хората. Ако го направим, смятам, че ще успеем да върнем и доверието на държавата към институцията БФС“, призна Иванов.

„Ако не харесват личността Георги Иванов, тя е различна от президентът Георги Иванов. Искам да върнем футбола на това място, на което трябва да бъде. Целта е да направим хората да се гордеят с националния отбор на България. Ние започваме от първия ден, не знам за колко време ще успеем да променим БФС. Правилният начин е да останат всички кадърни хора в БФС“, разкри още Гонзо.

„Трябва да съжаляваме, че нито един човек от екипа на Димитър Бербатов не влезе в Изпълкома. Те се притесняват, че им дадохме 1 място, но дори и един човек може да дава идеи и да бъде достатъчно полезен. Трябва да съжаляваме…“, призна Георги Иванов.

„Ние с Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров сме били приятели. Можем само да съжаляваме, че нито един от тях не пожела да влезе в Изпълкома. Те ми показаха страхотно уважение“, каза още той.

„Ние ще направим стъпки тогава, когато се събере Изпълнителния комитет. Изпълкомът ще бъде водещият орган, който ще взима решенията. Не трябва да казва кой е вице-президент, защото няма аз да го определя, а Изпълкома. Ще има екипи, които ще работят. Това е само една идея, която имам“, заяви президентът на БФС.

„Имал съм няколко пъти разговор с Атанас Караиванов. В момента професионалната лига не може да поеме първенството, защото няма нужната структура. Това ще се направи плавно и ще се случи до 1-2 години, със сигурност в мандата. Всичко, което трябва да правим е с цел развитие и трябва да бъде премислено“, заяви Георги Иванов.

„Всеки един кандидат-президент имаше програма, която е достойна за уважение. Аз съм обяснил, когато ходих на среща с клубовете. Ангажименти няма да поемам към нито един. И тези, които са гласували за мен и тези, които не са гласували за мен – ще бъдат равнопоставени, защото съм президент на всички. Не клубовете да работят за мен – аз ще работя за тях. Ще направим всичко, което е възможно по силите ни“, каза още той.

„Един Конгрес струва ужасно много средства, но на следващия ще има точка за връщане на клубовете към системата на БФС. Не мога да нося отговорности за предишното ръководство. Никога няма да говоря против досегашното ръководство, но ние тръгваме по нов път“, коментира Георги Иванов.

„Обещавам на феновете честност, прозрачност и много работа“, завърши президентът на БФС.

Снимка: Lap.bg