Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез призна, че неговите футболисти не са имали достатъчна концентрация в завършващата фаза от играта при нулевото равенство с Черно море. Наставникът на "канарчетата" все пак изрази задоволство от това, че съставът му не е допуснал гол в двубоя.

"В дербито днес имаше два отбора, които се опитваха да спечелят. Играхме срещу тим, който има много опит и знае как да се противопостави. За нас беше много важно да се справим със статичните положения и да не допуснем гол, защото в последните две срещи допуснахме 6 попадения. Искахме да спечелим, но ни липсваше концентрация в завършващата фаза", заяви след срещата Керкез. 

"В мач като този, с два добри отбора, които се борят и искат да направят добър мач, всички трябва да са на ниво, включително и съдийската бригада. Те не направиха някакви големи грешки, но направиха такива, които ни повлияха. Това трябва да се отчете. Реакцията на феновете по трибуните бе красноречива, тъй като двубоят се изнерви", каза още наставникът на "канарчетата". 

"В Ботев никога не можеш да се задоволиш с равенство, независимо срещу кой съперник е. Не мога да бъда недоволен от усилията, които вложиха моите футболисти. Не е приятно, когато не отбелязваш голове, но трябва да продължим да работим върху завършващата фаза. Хидайет Ханкич е част от клуба и решението кой да играе е изцяло мое. Докато е в Ботев, ще разчитам на него", допълни Душан Керкез. 

Снимка: Lap.bg