Треньорът на Крумовград Станислав Генчев заяви след драматичната победа с 3:2 над Хебър Пазарджик, че предпочита отборът му да се бори за място в шестицата, отколкото да остане в групата за разпределение на  7-10 място, където има реален шанс да се пребори за бараж за Лигата на конференциите.

"Най-важното за нашия отбор в днешния мач бе да постигнем победа. Момчетата много я желаеха. Мачът се разви по най-добрия начин за нас. Завършихме първото полувреме с два гола аванс. Много добре започнахме второто, с две създадени положения. В момента, в който получихме гол, се получи същото нещо, което бе и на мача с Пирин. Чисто психологически малко отстъпихме. Донякъде и физически отпаднаха основни футболисти, което се отрази на цялостното представяне на отбора. Позволихме две груби грешки, които са нетипични за нашия отбор. Не отгоравят нито на класата, нито да опита, който имаме. Изключително съм щастлив, че точно след този шок, който получихме, изравняването, успяхме да намерим сили да реализираме трети гол и то от статично положение".

"Ние имахме горчивия опит от мача с Пирин, когато си помислихме, че всичко е решено. Явно не сме си научили урока добре. Имаме доста да учим всички футболисти и треньори. Това е една обица на ухото. Не трябва да се повтарят тези неща. Предпочитам да сме шестицата. Ако ни стигнат силите и имаме възможности да играем в шестицата, много по-добре, защото предпочитам да играем с най-силните отбори в България и да проверим докъде сме стигнали в нашето развитие. В момента се движим много добре, 9 мача бе загуба, 6 победи и 3 равни, което за отбор като нашия е много добре, но имаме още много да се учим. Срещу силните отбори се учи най-лесно", каза Генчев. 

Снимка: Lap.bg