Феновете ще се завърнат по стадионите, когато има ред и спокойствие в държавата. Това заяви в телефонно интервю за БГНЕС президентът на Славия Венцеслав Стефанов навръх 111-ия рожден ден на клуба.

„Белите“ са най-старият столичен клуб, като са основани през далечната 1913. Славия е седемкратен шампион на страната и осемкратен носител на Купата на България, като за последно вдига шампионската титла през 1996 година, а последният триумф за Купата датира от 2018-а, когато тимът побеждава Левски след нулево равенство в редовното време и продълженията и 4:2 при изпълнението на дузпи.

Запитан относно това кой е най-топлият му спомен и какво олицетворява Славия като клуб, Стефанов сподели: Много са спомените, които ще останат завинаги в съзнанието ми, не мога да отлича някой – шампионската титла през 1996, спечелените купи впоследствие, наистина са много. Отборът на Славия през 1996 година беше много силен, негов лидер бе Наско Сираков – имали сме и други силни състави, младият ни сега не е на приливи и отливи. Славия е клуб с традиции и фенска маса, независимо че на стадиона ходят по-рядко тези дни“.

Президентът на „белите“ заяви, че привържениците ще се завърнат по трибуните на „Александър Шаламанов“, а и по-останалите български стадиони, само когато в държавата има ред и спокойствие и не стават ексцесии по време на мачовете. „Това може да се случи, когато в държавата има ред и спокойствие“, каза Стефанов и обърна внимание на случилото се по време на Вечното дерби в неделя между Левски и ЦСКА, когато имаше обстрели със сигнални ракети, както и бой между стюарди и фенове: „Да не трошат по стадиона – видяхте онзи ден какво се случи на Левски – ЦСКА, не желая такива фенове“.

Той изрази увереност, че Славия, който в момента заема 12-то място в Първа лига, ще изглежда по различен начин през следващия сезон и призна, че в началото на сезона вероятно е направил грешка при назначението на вече бившия старши треньор и легенда на Барселона Хосе Мари Бакеро. „Тази година малко се поизложихме, но съм сигурен, че през следващия сезон ще изглеждаме по различен начин. Може би аз сбърках в началото, опитваме се да променим нещата, убеден съм, че ще има щастлив край“, заяви той по отношение на последните двубои на тима, в които „белите“ създават положения, но въпреки това не печелят точки.

Запитан какво ще пожелае на феновете на Славия по случай 111-ия рожден ден на клуба, Стефанов сподели: „Не сме подготвили нещо специално на самия ден. На феновете ще им пожелая много здраве, на тях и на техните семейства, и да не спират да подкрепят Славия“, завърши той.

За „белите“ предстои домакинство на Хебър Пазарджик в събота, 13 април, от 17:45 часа.