Локомотив (София) представи новия щаб, който идва заедно с новия наставник на тима Красимир Балъков.

Балъков по-рано днес беше официализиран като старши треньор на "червено-черните" вместо Данило Дончич, уволнен след поражението с 0:4. Балъков е трети треньор на Локомотив за първенството през сезон 2023/2024.

Бившият национал на България Георги Сърмов ще бъде първи помощник, а Армен Амбарцумян – роден в Пловдив и играл за арменския национален отбор, ще отговаря за вратарите. Кондиционният специалист Светлин Спасов ще се грижи за физическото състояние на тима.

Целият екип ще проведе първа тренировка с тима утре, а дебютът им на пейката е в неделя като гост на Хебър (Пазарджик) в среща от 31-ия кръг за разпределение на местата от 11-о до 16-о място в Първа лига.

Новият треньорски щаб на Локомотив София беше представен така:

Красимир Балъков (старши треньор): "Легендата на българския футбол застава начело на Локомотив в нелеката задача да спаси тима от изпадане. Легендарната десетка е водил отборите на Грасхопърс, Санкт Гален, Черноморец Бургас, Хайдук Сплит, Кайзерслаутерн, Литекс, Етър, националния отбор на България, ЦСКА 1948, а за последно бе начело на Септември София".

Георги Сърмов (помощник треньор): "Помощникът на Красимир Балъков се казва Георги Сърмов. 38-годишният Сърмов е бивш футболист на Нафтекс (Бургас), където започва кариерата си, Черноморец (Бургас), турския Касъмпаша, Левски, Етър, Ботев Пловдив, Септември София и Берое.
Армен Амбарцумян (треньор на вратарите): "46-годишният специалист ще отговаря за подготовката на вратарите на тима. Бившият страж на Марек и Ботев Пловдив е изпълнявал тази длъжност в Берое, Левски и националния отбор".

Светлин Спасов (кондиционен треньор): "За подготовката на футболистите във физически аспект ще се грижи Светлин Спасов. Той е изпълнявал тази роля в отборите на Арда, ЦСКА 1948, Пирин Благоевград, националния отбор на България и Миньор Перник, а за последно бе част от Септември София".