Крумовград продължава доброто си представяне в Първа лига и остава без загуба в първенството през 2024 година, след като новакът в елита надигра Локомотив (Пловдив) с 4:1 като домакин във втория кръг от плейофите в първата шестица на шампионата.

Играчите на Станислав Генчев водеха с 3:0 до почивката след попадения на Патрик Луан, Александър Колев от дузпа и Матей Шимич. „Черно-белите“ намалиха изоставането си в началото на втората част чрез Петър Андреев, но останаха с човек по-малко на терена заради директен червен картон на Оливер Камдем в 67-ата минута. Домакините се възползваха от численото си преимущество и решиха мача с четвърти гол дело отново на Александър Колев седем минути след това. 

Така Крумовград вече е с актив от 48 точки на шестата позиция в класирането, докато Локомотив остава четвърти с 55 точки, с точка повече от петия Левски, който в неделя приема Черно море. 


В четвъртата минута символичните гости стигнаха до първи удар. Отправи го Оливер Камдем от около 25 метра, но топката премина встрани от вратата. Три минути след това вратарят на Крумовград трябваше да се намесва при коварен изстрел на Евандро от дъгата на наказателното поле. Стражът на домакините обаче се справи и изби в корнер. 

Играчите на Станислав Генчев отговориха в 14-ата минута. Серкан Юсеин получи възможност да стреля с левия крак от дистанция, но топката срещна дясната греда на вратата на „черно-белите“. 

В 20-ата минута отборът на Крумовград поведе в резултата. Александър Колев се пребори за топката в центъра на терена и изведе Патрик Луан сам срещу Кристиан Томов, който бе преодолян безпроблемно за 1:0. 

„Смърфовете“ опитаха веднага да върнат попадението, но изстрел на Камдем бе спасен от Янко Георгиев. 

В 25-ата минута домакините разиграха добре в противниковата половина и Александър Колев се озова на стрелкова позиция. Завършващият му удар обаче премина над напречната греда. 

Три минути след това защитата на Локомотив отново изпусна Патрик Луан, който се откъсна сам зад отбраната на „черно-белите“, стигна до наказателното поле и точно преди да нанесе завършващ изстрел бе фаулиран от Мартин Паскалев. Главният съдия Михаел Павлов не се поколеба и отсъди дузпа. Зад топката застана Александър Колев и не сбърка, за да удвои преднината на своя отбор. 

В 35-ата минута голмайсторът на Крумовград имаше още една отлична възможност за гол след грешка на Евандро в центъра на терена. Колев получи сам отляво и пробва да прехвърли Томов, но твърде слабо. 

Три минути по-късно и Локомотив уцели греда. Тодор Павлов се извиси в наказателното поле при центриране от корнер и засече с глава към близкия ъгъл, но топката срещна десния страничен стълб. 

В 42-ата минута резултатът стана 3:0. Футболистите на Станислав Генчев разиграха късо от ъглов удар, Серкан Юсеин центрира на втора греда към Божидар Кацаров, който върна успоредно на голлинията и от няколко метра Матей Шимич насочи топката в мрежата. При този резултат дойде и почивката. 

Девет минути след подновяването на играта през втората част футболистите на Александър Томаш намалиха изоставането си. Влезлият като резерва Петър Андреев се разписа, останал очи в очи с Янко Георгиев след добро извеждащо подаване на Димитър Илиев – 3:1.

В 67-ата минута Локомотив остана с човек по-малко на терена, след като Оливер Камдем фаулира грубо Диего Рапосо в половината на Крумовград. Първоначално главният съдия му показа само жълт картон, но след преразглеждане на ситуацията с помощта на системата ВАР взе решение да изгони от игра крайния защитник на „черно-белите“. 

В 72-ата минута Патрик Луан получи отдясно и намери с успореден пас Александър Колев в наказателното поле, но ударът му бе спасен от Кристиан Томов. Две минути след това обаче Колев реализира втория си гол в мача. Централният нападател бе забравен от защитата на „смърфовете“ при центриране от корнер и завърши неспасяемо с глава в долния десен ъгъл за 4:1. 

В последната минута от редовното време на срещата Локомотив отново уцели греда. Владимир Медвед получи на левия фланг и центрира към Петър Андреев, който от малък ъгъл завърши с левия крак, но нямаше късмет и топката за втори път срещна дясната греда на Янко Георгиев. 

В добавеното време на мача Крумовград можеше да направи успеха си още по-категоричен, но Кристиан Томов успя да извади пред голлинията удар с глава на Божидар Кацаров. 

 

Крумовград – Локомотив Пловдив        4:1
1:0 Патрик Луан 20, 2:0 Александър Колев 30-дузпа, 3:0 Матей Шимич 42, 3:1 Петър Андреев 54, 4:1 Александър Колев 74

червен картон: Оливер Камдем (Локомотив Пловдив) 67

Крумовград: Янко Георгиев, Божидар Кацаров, Матей Шимич, Клайдер Машедо (70-Лукас Сантана), Джунейт Али, Вячеслав Велев, Ренан Арияш (79-Жак Пехливанов), Диего Рапосо (70-Димитър Тонев), Патрик Луан, Серкан Юсеин (79-Китан Василев), Александър Колев (91-Октай Юсеин)

Локомотив (Пловдив): Кристиан Томов, Кристиян Пешов (39-Димитър Илиев), Ангел Лясков, Мартин Паскалев, Тодор Павлов, Ефе Али (39-Мартин Петков), Оливер Камдем, Христо Иванов (75-Ивайло Иванов), Евандро, Бабакар Дион (46-Петър Андреев), Мичи Нтело (75-Владимир Медвед)