Крумовград обсъжда възможността къде да домакинства през следващия сезон в Първа лига. През настоящата кампания новакът в елита приема съперниците си на базата на Ботев Пловдив в Коматево. Заради това клубът е принуден да плаща доста високи наеми за квартири на играчите и щаба под тепетата. Става въпрос за около 20 жилища, където са настанени футболистите.

Ръководството на Крумовград е обсъдило два варианта – да домакинства на „Лаута“, пак в Пловдив, но това също не е било кой знае колко рентабилно от финансова гледна точка. Последната информация е, че отборът може да се премести в Стара Загора. Там ще ползва базата на стадион „Трейс Арена“, където в елита играеше местният Верея. Стадионът е с осветление и с прилежащи терени за тренировки. Отделно наемите под Аязмото са били доста по-ниски.

В Крумовград вече е задвижена процедурата за строежа на нов стадион, но това ще отнеме поне 2 години, така че и през следващия сезон отборът няма да е у дома.

„Да, има няколко опции, които обсъждаме. В понеделник следобед ще имаме повече яснота. Сега сме концентрирани върху мача“, каза пред „Тема Спорт“ изпълнителният директор Асен Караславов.

Снимка: Lap.bg