Пирин изпадна от Първа лига след загуба с 0:1 от Локомотив Сф в последния кръг от плейофите за оцеляване. Благоевградчани бяха на позиция за спасение, но поражението в "Надежда" и победите, които записаха Богев Враца и Хебър ги пратиха на предпоследното 15-о място. Така те ще придружат Етър във Втора лига.

"Орлетата" бяха наказани в 81-ата минута от Валентин Николов, който засече топката във вратата на гостите след центриране отдясно..

Ботев Враца оцеля, но ще играе бараж с Марек в четвъртък. Врачани спечелиха с 1:0 домакинството си на Берое и завърши на 14-о място. Единственото попадение реализира в 17-ата минута Даниел Генов, който освен това на два пъти нацели напречната греда.

Хебър пък си осигури още една година в елита. Тимът на Любослав Пенев се нуждаеше от обрат за 3:1 срещу последния Етър на свой терен. Успехът ги изкачи на спасителната 13-а позиция.

Гостите поведоха с гол на Мартин Моран (45+3), а Жоао Сеско възстанови равенството в началото на второто полувреме. След малко повече от час игра Шейх Диаманка направи пълен обрата за домакините, но голът му беше отменен след намесата на ВАР. В 65-ата минута Диаманка отново отбеляза след грешка на вратаря на гостите, с което зарадва феновете, а Атанас Кабов (84) заби третия гол във вратата на Етър.

 

Крайно класиране в последната шестица:

11. Берое  – 42 т.

12. Локомотив София – 39 т.

13. Хебър – 34 т.

14. Ботев Враца – 33 т. ???

15. Пирин Благоевград- 32 т.

16. Етър ВТ – 17 т.