Литекс се раздели окончателно с част от основните си футболисти. Вчера от Ловеч си тръгнаха опитните Христо Янев, Светослав Тодоров и Сандриньо, чиито договори изтичат през месец юни.

Освен тях със сигурност в клуба няма да останат основните играчи като Небойша Йеленкович, Петър Занев, Николай Бодуров, Максим Жос, Онанга Итуа, Мирасема, Момчил Цветанов, Илко Пиргов, на които ще се търсят нови отбори. Те са в трансферната листа на "оранжевите", след като от ръководството обявиха, че Литекс става отбор със затихващи функции и през следващия сезон ще разчита изцяло на юноши.

Така дългоочакваното завръщане на Христо Янев в ЦСКА е на път да се осъществи още в понеделник. За никого не е тайна, че тимът от "Българска армия" има интерес към Янев. За това се заговори още през зимата, когато халфът бе близо до договор с "армейците".

Към Георги Миланов, Илия Миланов, Александър Цветков и Никола Колев има интерес от други клубове и за тях също ще се преговаря. Не е изключено ЦСКА да договори и някои от тези футболисти. Според Би Ти Ви Левски е пред финализиране на преговорите с Николай Бодуров и Георги Миланов.

Все още не е ясна съдбата на старши треньора на Литекс Христо Стоичков. Не е изключено той да се появи в Ловеч на 25-ти юни, когато стартира лятната подготовка на отбора.

Кметът на Ловеч - Минчо Казанджиев, обяви, че ще търси контакти с ръководството на ПФК Литекс относно градския стадион.

Вчера финансовият директор на клуба - Величко Дихонов, заяви, че най-вероятно едно от най-модерните съоръжения за футбол у нас ще бъде предоставено на общината. Казанджиев беше категоричен, че местните власти ще направят всичко възможно, за да го поддържат.