Феновете на Ботев Пловдив вече са в страхотна еуфория от предстоящата среща между "канарчетата" и Левски. Двубоят е тази в събота от 15.00 часа на стадион „Христо Ботев” в Пловдив.

Враждата между "сините" и пловдивчани датира от много време, а страстите допълнително са нажежени заради Станимир Стоилов. Мъри дълги години бе начело на тима от "Герена" и се очаква да скочи на "сините" с всички сили за победа и да ги спре към титлата.

Феновете на Ботев изкупиха вече над 3500 билета за дербито. Интересът към срещате е огромен, а ценните хартийки бяха пуснати в предварителна продажба в понеделник.

Билетите се харчат като топъл хляб. Очаква се в събота стадионът да се пука по шефовете, като бройката на зрителите ще е около 18 000. "Колежа" се напълни и за визитата на ЦСКА през есента.

До петък билетите ще се продават на цена от 6 лв., а в деня на мача - по 8 лв. Пропуските за ученици и пенсионери са по 2 лева, а децата до 12 години ще влизат на стадиона безплатно, но задължително с придружител. Днес ще бъдат пуснати и ограничен брой талони за централната трибуна, като тяхната цена е 12 лева.

От своя страна ръководството на Левски е осигурило 2500 билета за своите фенове преди гостуването на Ботев Пловдив.