Клубът от Втора лига Черноморец (Балчик) ще остане без финансиране от 1 май тази година. Това съобщи кметът на Балчик Николай Ангелов по време на заседание на Общинския съвет в отговор на питане на общинския съветник Атанас Жечев за разходите на общината за футбола по време на извънредното положение, информира Dobrudjabg.

"От началото на следващия месец, отборът ще бъде разпуснат. Когато започне следващото първенство ще мислим какво да правим", уточни Ангелов, като посочи, че това е лично негово решение, пише Dobrudjabg.com. Той уточни, че с изключение на две от заплатите в отбора, които са над 1000 лева, останалите възнаграждения са между 600 и 1000 лева.

“Няма как да ги редуцираме, защото са почти минимални. Затова решението е - 1 май - няма футбол, няма треньори, няма нищо", каза кметът и уточни, че футболистите са получили последно заплатите си за месец февруари, когато все още не беше спряно първенството.

Воденият от Георги Иванов-Геша Черноморец (Балчик) заема 14-ото място във Втора лига с 22 точки. Това е поредният клуб от родния футбол, който закъсва с финансите. Подобни проблеми имат още отбори, сред които Спартак (Варна), Спартак (Плевен) и Ботев (Гълъбово).