Миньор Перник ще бъде финансово обезпечен за новия сезон във Втора лига. Това заяви членът на Управителния съвет на клуба Мартин Жлябинков в Пресклуб България, след като клубът се завърна в професионалния елит.

На днешната пресконференция присъстваха още председателят на УС Ангел Христов, старши треньорът Юрий Васев и капитанът на перничани Томислав Павлов.

Христов увери, че клубът има подкрепата на кмета и община Перник. „Емоциите са големи от връщането на клуба в професионалния елит. Когато Миньор беше част от елита, водещите грандове изпитваха затруднения, когато гостуваха в Перник. В лицето на общината имаме огромна подкрепа, с кмета се комуникира много добре, той е спортен човек и иска да помогне на клуба. За нас е гордост, че за една година клубът стигна до елита за една година”.

„Емблематичен клуб за българския футбол, изключително много футболисти са излезли от Миньор. Смятам, че връщането ни в професионалния елит е заслужено, защото във всички кръгове ние сме лидери, така че смятам, че подхвърлянията, че това е незаслужено, са напълно неоснователни".

"Относно какво очаква Миньор Перник от тук насетне – чака ни много работа, нашата идея като ръководство е отборът да не бъде само един сезон член на Втора лига, искаме да изградим сериозна организация, която да даде предпоставки и клубът да се завърне в Първа лига. Миньор Перник ще бъде финансово обезпечен за новия сезон във Втора лига. В момента клубът работи по всички процедури за лицензиране във Втора лига".

"Смятам, че стадионът е едно от най-добрите съоръжения в България. Ще бъде монтирано и видеонаблюдение. Има изградено тренировъчно игрище, което се използва от ДЮШ на Миньор. В момента работим за още две игрища – базата в село Дивотино, в момента текат ремонтни дейности, със стартирането на подготовката, тимът спокойно ще може да играе и на него“, каза Жлябинков.