Неприятна сцена пред спортния интернат в Благоевград се е разиграла вчера следобед, научи struma. com. Пред очите на юношеските формации, разгневен родител е нападнал директора на детско-юношеската школа на ФК "Пирин" Радостин Александров. След свадата има депозирана жалба в ОД на МВР-Благоевград.

Напрежение между родителите на трениращите деца в академията на "Пирин" и ръководството има отдавна, но до бой все още не се беше стигало.

Припомняме, че родители, деца, граждани и фенове на футболния клуб проведоха мирен протест пред стадион "Христо Ботев" в Благоевград в края на юни тази година, за да защитят детско-юношеската школа.

Скандалите в ДЮШ възникнаха  заради освобождаването на деца и треньори от Академията, след идването на новия директор Радостин Александров.

Дни преди протеста, родители разпространиха отворено писмо, в което изразиха недоволството си от случващото се в една от най-добрите детски школи в страната.  Малко по-късно бе организирана и среща между страните, на която присъстваха кметът на Благоевград Р. Томов, един от заместниците му, президентът на ФК "Пирин" Ива Уорън, спортно-техническият директор Венко Попов и главният обект на родителските нападки - 28-годишният Радостин Александров.

Тогава от клуба заявиха, че всичко това е изкуствено натрупано напрежение и всъщност проблем с децата на Благоевград няма. "Истината е, че „Пирин“ е професионален клуб, който гони високо спортно майсторство и задължително връщане в Първа лига, а не от всяко дете може да стане  класен футболист.

Това никак не е обидно, напротив, добре  е децата да играят футбол и да обичат този спорт" бе позицията на ръководството, но тя изглежда не е удовлетворила някои от родителите, което доведе до вчерашната ескалация на напрежението и ръкопашната схватка.