Пореден роден тим пропищя от рефери. Съдийска тройка, начело с Мариян Гребенчарски, ядоса с отсъжданията си Марица по време на мача с Монтана от Втора лига, предаде „Тема Спорт“.

„МАРИЦА НАДИГРА МОНТАНА, НО ЗАГУБИ СЛЕД ТЕНДЕНЦИОЗНО СЪДИЙСТВО ПРЕЗ ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

„Марица“ изигра силен мач срещу „Монтана“ и надигра своя съперник, но загуби с 1:2. Пловдивчани поведоха в резултата, създадоха и куп положения, но през второто полувреме съдийската тройка бе неузнаваема. След поредица от грешни решения, включително и при двата гола на гостите, в крайна сметка победата бе изтръгната от „жълто-сините“ и подарена на тима на „Монтана“, който по никакъв начин не доказа на терена, че е претендент за Първа лига.

През първата част „Марица“ доминираше тотално, като изпусна 5-6 чисти голови положения. Гостите от „Монтана“ нямаха опасен удар в рамките на вратата на Петър Начев. Още в началото на мача, след добра атака, Веселин Марчев отправи силен диагонален удар, но на около 30-40 сантиметра над вратата. В 5-та минута Станислав Маламов нахлу отляво и завърши сам, но неуспешно. В 10-та минута нова добра атака отляво, при която отново Марчев стреля, но леко встрани от вратата. Само минута по-късно Георги Трифонов не успя да засече отблизо хубаво центриране. За гостите организираха няколко опасни контри, които завършиха без удар. Веднъж Петър Начев се намеси убедително, пресичайки много опасно центриране по земя пред погледа на нападател на „Монтана“. В 28-та минута Мартин Газиев стреля неточно от свободен удар, отсъден след нарушение при бърза контра на „Марица“. В 31-та минута Веселин Марчев пое топката в центъра след грешка на противников състезател, напредна на скорост и намери отлично Станислав Маламов, който с премерен, техничен удар в долния ляв ъгъл откри резултата – 1:0. В 39-та минута пак Маламов се откъсна напред, получи подкрепа, но завърши сам. Ударът му премина много опасно до страничната греда. Така първата част завърши с преднина за „Марица“.

През втората част съдиите взеха нещата в свои ръце и тотално промениха своя критерии. Още в началото на полувремето играч на гостите настъпи топката, която миг преди това бе избита от Джеймс, а реферът Мариян Гребенчарски отсъди несъществуваш фаул пред наказателното поле на „Марица“. Изстрелът бе избит от Петър Начев, а Борислав Дамянов довкара избитата топка – 1:1. Подкрепата за гостите продължи през цялата втора част – тънко и където трябва. „Марица“ пък продължи да бъде по-добрият тим на терена. В 55-та минута се стигна до опасно центриране отдясно, на задна греда, където Дейвид не успя да засече през купа от играчи. В 70-та минута Мирослав Пушкаров засече с глава центриране от корнер, топката се отби в гредата и излезе в аут. Малко след това Милен Танчев стреля от дистанция в аут. След неговото изпълнение пловдивчани отнеха и организираха атака отляво. Топката стигна до Веселин Марчев, който намери Свилен Щерев. Последният стреля, но връщащ се назад защитник изби топката с шпагат преди тя да влезе във вратата. Съдията съвсем изпусна мача в тези минути след серия от грешки. В 75-та минута състезател на гостите получи пас пред наказателното поле на „Марица“. Въпреки очевидната засада такава не бе отсъдена, а Соломон Джеймс се наложи да спира своя опонент с нарушение. Буров изпълни, топката премина над цял куп от играчи и влезе във вратата за 1:2. До края на мача играта се накъса и изнерви, а благодарение на съдиите от хубавия футбол не остана и помен. Опасен удар на Кевин Беманга от състава на „Монтана“ излезе в аут в 78-та минута. В 85-тата Валери Домовчийски стреля след корнер над напречната греда. Две минути по-късно играч на гостите изпълни корнер, топката кацна на гредата и излезе в аут. В продължението на мача защитник на гостите изби топката от голлинията след засичане с глава от корнер. Милен Танчев пък стреля от границата на наказателното поле, но защитник изби в корнер.

Така „Марица“ загуби този двубой напълно незаслужено. Освен за футболистите и за щаба, голямата горчилка остава и за феновете, които все по трудно намират причини да посещават двубой от българското първенство. А фактите сочат, че само добра игра и високо темпо не са достатъчни за победа, ако някой е решил друго.

„Марица“ заема 12-то място с 16 точки. На 27 октомври, петък, „жълто-сините“ гостуват на „Черноморец“ (Балчик).“, написаха от пловдивския клуб.