България ще кандидатства за домакинство на европейското първенство и при 21-годишните. Това обяви президентът на БФС Борислав Михайлов след днешния жребий за шампионата на планетата до 17-годишните.

Още по темата

 

Младите "лъвове", които са домакини на форума, се паднаха в една група с Хърватия, Испания и Австрия. "България не е имала подобно събитие. Сега ще се насочим вече към търсене на ново домакинство, вероятно ще опитаме да вземем първенство за 21-годишни и кандидатурата ни за това ще бъде внесена до 2-4 години", разкри Михайлов.

Легендарният вратар изрази и задоволството си от оценката на гостите от УЕФА и представителите на отборите след жребия в Поморие. Страната ни приема първенство на европейската футболна централа за първи път от 1949 година.

"Очевидно е, че сме готови. Надявам се, че до май терените да бъдат още по-добре. Получихме много добра оценка, всички са впечатлени, важното е, че и отборите са доволни", добави Михайлов.

Попитан какво очаква от първенството и българското участие, Михайлов отговори: "Дано да е хубаво времето по време на първенството, а ние в тази тежка група да играем добър футбол. Домакини сме и дано да минем в следващия кръг. Но самият факт, че взехме домакинството, е огромен успех", допълни той.

Домакини на форума са градовете Бургас, Стара Загора, Созопол и Сливен, но по предварителен план Пловдив също трябваше да приеме мачове. Кандидатурата му обаче отпадна заради кризата, която сполетя местния Ботев. Заради нея стадионът на клуба все още е в ремонт.

"Плановете бяха да има два центъра, но след събитията около Ботев Пловдив, нямаше как да се получат нещата по този начин. Но пак вярвам, че ще бъде много хубаво".

"Държавата помогна достатъчно, и премиера, и министъра на спорта, и кметовете. И БФС- най-много. Дано да стане едно хубаво европейско първенство", каза още Михайлов.

Георги Пешев, специален пратеник на Gol.bg