Берое ще се сдобие с нов национал. Сред избраниците на селекционера Ивайло Петев за лагер-сбора през юни ще попадне Атанас Зехиров. Специалистът е решил да викне десния бек за контролата с Турция на 8 юни и евроквалификацията с Малта четири дни по-късно, съобщава "Тема спорт".

Бившият треньор на Лудогорец е наблюдавал юношата на ЦСКА на няколко пъти през последните месеци и е останал доволен от представянето му. 26-годишният футболист направи редица силни мачове и сред откритията през сезона в А група".

"Досега той е изиграл 17 мача за заралии в елита, в които е реализирал едно попадение. Зехиров се разписа при успеха с 2:0 над Лудогорец в Стара Загора, след като размина с лекота колумбиеца Браян Ангуло. Именно в този мач Петев беше на трибуните.

В кариерата си халфът, който е налаган вдясно на отбраната от Петър Хубчев, никога не е бил викан в мъжкия национален отбор. Той обаче има мачове за юношите до 19 години и младежите.
Досега селекционерът Ивайло Петев разчита на поста на десния бек на Станислав Манолев и Йордан Минев.

В евроквалификацията с Италия (2:2) като такъв действаше първия, тъй като бранителя на Лудогорец имаше проблеми. И двамата вече са на години – Манолев гони 30, докато Минев ще навърши 35 през октомври. Това е накарало селекционера да се огледа и за други варианти на тази позиция. Сред набелязаните е и капитана на Литекс Страхил Попов.

В групата за последния лагер сбор Петев не включи нито един футболист на Берое. През есента обаче заралии имаха един национал – Венцислав Христов. След трансфера на нападателя в хърватския Риека през януари клубът остана без представител в А отбора.

Под наблюдението на селекционера освен Зехиров е и още един футболист на Берое. Това е полузащитника Георги Костадинов. Петев отлично познава 24-годишният играч, тъй като работи с него по време на престоя си в Лудогорец. Костадинов отбеляза онзи ден голът за старозагорци срещу Локо София.