Сериозна чистка се задава в националния отбор. Поне петима от сегашните футболисти повече няма да бъдат викани в отбора, независимо кой ще е селекционер. От следващите квалификации най-накрая ще се търси подмладяване на тима, каквото е желанието на президента на БФС Борислав Михайлов, съобщава "България днес".

По всичко личи, че дните на близнаците Йордан и Веселин Миневи изтекоха. Крайните бранители разочароваха с изявите си в последните два мача на България и няма да бъдат викани повече в тима. Защитниците получиха слаби оценки за представянето си в двубоя срещу Италия. В медиите на Апенините наричат Веселин Минев "виновника". Аргументът за това е, че защитникът на Левски направи нарушение в наказателното поле срещу Кандрева, след което падна единственият гол за Италия. Оценката, която получава, е четири по десетобалната система. Брат му Йордан е заслужил петица. Той е наречен "оживения".

Двамата вече са и на доста сериозна възраст. През следващия месец те ще навършат 35 години. Йордан дори не е основен играч в клубния си отбор Лудогорец, а Веселин е сред средняците в Левски.Освен близнаците почти сигурно и двама от нападателите на отбора

Димитър Рангелов и Илиян Мицански няма да играя за родината ни. Първият тотално разочарова с изявите си при включванията си в срещите срещу Норвегия и Италия. В Палермо той бе пуснат от селекционера Ивайло Петев със задачата да затрудни малко повече защитата на "адзурите". Вместо това 32-годишният нападател направи повече нарушения, отколкото пъти игра с топката. Рангелов има 31 мача за "трикольорите". В тях е отбелязал скромните за нападател 3 гола. Само едно от попаденията му е в официален мач. То е срещу Дания през 2012 г. Останалите два гола на Рангелов са в контроли срещу Латвия (1:0) и Саудитска Арабия (2:0).

Другият нарочен за гонене – Мицански, е ядосал ръководството на футболния ни съюз с глупаво извадения си червен картон. Освен това Мицански се подвизава в далечна Южна Корея. Станислав Манолев също е твърде възможно да не попада в списъка на следващия национален селекционер. Той не играе редовно в клубния си отбор Кубан, а за следващите квалификации ще бъде вече на 30 години.