Националният тим на Азербайджан идва в София за победа. Това обяви президентът на ПФЛ Рамин Мусаев след загубата с 1:3 от Италия.

"Приятно ми беше да видя красивия ни стадион и хубавата атмосфера. Въпреки загубата, играта на нашия тим ми хареса. В следващия двубой вярвам в победата над България", отсече футболния шеф пред "azerisport.com".

Не толкова категоричен в успеха бе капитанът на Рашад Садихов. "Чака ни тежък мач като гости на българите. Трябва да се настроим много внимателно за срещата и да завършим квалификациите по най-добрия начин", заяви асът на "Карабах".

Двубоят с Италия бе под номер 100 за него с националния тим. По този случай домакините организираха церемония, на която му връчиха плакет и специална фланелка с номер 100. "В София ще е тежко. Нямам време да викам и да пробвам нови играчи. Трябва да се представим добре", коментира селекционерът Роберт Просинечки.

Двубоят срещу нашите е във вторник от 21,45 ч. на националния стадион "Васил Левски". За гостите срещата твърдо пропуска централният защитник Бадави Гусейнов, който си изкара червен картон в мача с Италия.

Родните национали ще се борят да запазят четвъртата си позиция в групата. Възпитаниците на Ивайло Петев са с актив от 8 точки, на две пред Азербайджан, които имат нужда от задължителна победа, за да ни изпреварят. В първия мач "лъвовете" надделяха с 1:2 на 9 септември миналата година в Баку.