България удари с 2:0 Азербайджан в среща от Група "Н" и завърши с победа мачовете си за Евро 2016 във Франция.

Както е известно, "лъвовете" отдавна бяха загубили всякакви шансове за класиране на еврофиналите, но за щастие поне останаха четвърти в групата и успяха да изпреварят "футболните колоси" Азербайджан и Малта.

Попаденията пред 1000 зрители на стадион "Васил Левски" мушнаха Михаил Александров (20) и Димитър Рангелов (56).

Това бе и първа домакинска победа за "лъвовете" от две години, но тя бе изцяло "пирова" и без абсолютно никакво значение.

Иначе играта не предложи особени футболни достойнства, националите ни доминираха, вкараха две красиви положения и в крайна сметка записаха лека победа.


Срещата започна с атаки за България и още в третата минута "лъвовете" можеха да вкарат. Тогава Ивелин Попов напредна през центъра и стреля мощно, но топката мина над вратата.

Последваха нови положения за родните ни национали, но така и не се стигаше до попадение. В 19-ата минута Георги Миланов проби по крилото и намера Ивелин Попов, който стреля с външен фалц, но право в ръцете на Агайев.

Минута по-късно се стигна до гол за България. Тогава Ивелин Попов центрира от ъглов удар и Мишо Александров с глава се извиси и прати топката в мрежата на гостите за 1:0.

Последва нов шанс за България, но Георги Миланов изпусна. В 28-ата минута Ивелин Попов стреля мощно от дъгата на наказателното поле, но в аут.

Малко по-късно Мишо Александров изпусна невероятно положение и от чиста позиция прати топката в тялото на играч на азерите.

Към края на полувремето двата отбора си размениха по едно положение. За България неточен бе Дяков, за Азербайджан изпусна Амиргулиев.

Второто полувреме започна с положение за гостите, но Божидар Митрев спаси удар на Назаров.

Така се стигна до 56-ата минута, когато Живко Миланов направи страхотен пробив отдясно и центрира отлично в наказателното поле на гостите, където Димитър Рангелов се извиси и с глава опъна мрежата за 2:0.

След това попадение темпото на игра тотално падна и действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било опасни голови положения пред една от двете врати.

В 73-ата минута Абишов стреля силно от пряк свободен удар, но Митрев без проблеми спаси. Малко по-късно Иво Иванов можеше да отбележи с глава, но изпусна отблизо да опъне мрежата.

До края срещата се доиграваше. Така България удари Азербайджан и завърши с победа тези европейски квалификации.

БЪЛГАРИЯ - АЗЕРБАЙДЖАН 2:0

Голмайстори:

1:0 Мишо Александров (20)
2:0 Димитър Рангелов (56)

БЪЛГАРИЯ: Митрев; Ж. Миланов, И. Иванов, А. Александров, Й. Минев; Златински, Дяков; М. Алксандров, И. Попов, Г. Миланов; Рангелов

АЗЕРБАЙДЖАН: Агаев; Медведев, Абишов, Садигов, Мирзабеков, Гарайев, Назаров, Амиргюлиев, Измаилов; Гурбанов, Джафаров