Двама от "Четвъртите в света" се качиха на самолета на БФС за Лисабон днес - бившите футболисти на Спортинг (Лисабон) Красимир Балъков и Ивайло Йорданов.

Усмихнат и стилно облечен, Балъков се спря пред медиите и заяви, че привличането на плеймейкъра на Лудогорец Марселиньо е съвсем правилно. Той му пожела успех и добави, че българин с такива качества в момента няма.

"Той е топ футболист за нашето ниво, така че е добре дошъл. Вижте в кой век живеем - в 21-и век, за мене не е никакъв проблем, че е бразилец. Всеки един качествен футболист има място в националния отбор и той ще бъде само в помощ на тима. Класата му не е тайна, дано да покаже каквото може с бялата фланелка".

"В предстоящата проверката младите момчета в състава трябва да дадат всичко от себе си, да се раздадат докрай.

Само така селекционерът Ивайло Петев ще си даде ясна представа за качествата им, когато конструира новия национален отбор. Критики винаги има, това е нормално. Въпросът е да бъдат градивни и да са в помощ на представителния тим. 

Да, Марселиньо е на 31 години, но в момента той е вариант и то добър. Всички в българския футбол се надяваме, че отборът ни скоро ще има нов облик".

"За момчетата е истинско щастие, че ще се изправят срещу Роналдо. Кристиано е най-добрият футболист в момента. За съжаление, моята мечта да изляза срещу геният Марадона, не се сбъдна, завърши Балъков, който след напускането на Литекс е без отбор.