Селекционерът на футболните ни национали - Петър Хубчев, сериозно ще се подмаже на Боби Михайлов, след като стана ясно, че Николай Михайлов най-вероятно ще започне титуляр световната квалификация с Беларус. Срещата е в неделя от 19.00 часа на стадион "Васил Левски".

За сметка на това Владо Стоянов от Лудогорец ще остане на резервната скамейка.

Както е известно, този сезон Михайлов най-сетне се отлепи от резервната скамейка и пази на слабаците от Мерсин във втора лига на Турция

Синът на Борислав Михайлов обаче е пуснал средно по 2,45 гола на мач от началото на сезона за своя тим. След повиквателната за националния отбор стражът показа добри умения и не пусна попадение при домакинството на "Манисаспор" (0:0) в мач от местното първенство. Бившият футболист на "Левски" игра през целия мач.

От старта на сезона Николай Михайлов е пуснал 27 попадения в 11 срещи. В двубоите срещу "Сиваспор" и "Кизилчабюлюкспор" той инкасира съответно шест и пет попадения. Вратарят запази на три пъти мрежата си суха в досегашните мачове.

Въпреки това се очаква Ники да бъде титуляр в двубоя от световните квалификации срещу Беларус. За последно синът на Борислав Михайлов игра в европейските пресявки през миналата година срещу Италия (2:2). Тогава той имаше вина за едното попадение на "адзурите". 28-годишният Ники Михайлов има 30 мача с националната фланелка.