Селекционерът на националния отбор на Швеция по футбол Яне Андерсон не обръща внимание на статистиката преди гостуването на България в четвъртък в световна квалификация. 

Скандинавците имат сериозно превъзходство срещу "трикольорите", като са в серия от седем поредни победи без допуснат гол, а в последните три срещи печелят с по 3:0.

За последно българите стигат до точка срещу Швеция при равенството 1:1 през септември 1993 година в световна квалификация в София, а последният успех на "трикольорите" над съперника пък е от ноември 1967 година с 3:0 в европейска квалификация.

"Това, което се е случило преди 49 години или преди 32 години, няма никакво значение. Условията сега са различни, играчите са други. Наясно сме, че трябва да се подготвим сериозно, защото ни очаква тежък мач", каза Андерсон.

"По време на тренировките ще наблегнем повече на тактиката, за да играем по начина, по който искаме. Уверен съм във възможностите на отбора и смятам, че ще намерим правилния подход, за да спечелим", допълни той.

Специалистът очаква българите да играят агресивно и атакуващо за разлика от срещата между двата тима през октомври миналата година в Стокхолм.

"Миналата есен те играха много дефанзивно на наш терен. Сега очаквам съвсем различна България. Трябва да бъдем внимателни и предпазливи в началото и ще видим как ще се развият нещата. Мисля, че съперникът ще се опита да играе агресивно и да ни притисне в първите минути, така че ще бъде важно да бъдем много концентрирани", коментира Андерсон.

Той ще заложи на стартовия състав, който победи Франция с 2:1 пред юни в друга среща от група "А" на световните квалификации. "Ако предполагате, че ще започнем с подобен състав, с какъвто играхме срещу Франция, сте много прави", каза Андерсон.

Стартов състав на Швеция в мача срещу Франция: Робин Олсен, Микаел Лустиг, Виктор Линдельоф, Андреас Гранквист, Лудвиг Аугустинсон, Джими Дурмаз, Албин Екдал, Якоб Йохансон, Емил Форсберг, Ола Тойвонен и Маркус Берг.