Мнение на капитана на българския национален отбор Ивелин Попов след победата над Швеция с 3:2 в Световната квалификация от група А:

"Наистина се радвам, че победихме точно отбора на Швеция. Все пак от около 50 години не сме ги побеждавали и това беше важното. Вчера казахме, че сме добър домакин, а аз се радвам, че го затвърдихме. Имаше натиск от тяхна страна- това е нормално, но ние удържахме".

"Не ни повлия отстраняването на треньора от резервната скамейка. Да, Хубчев и неговият екип са до нас, но те са на пейката, а ние на терена. Не могат да влязат и да ни кажат какво да правим или пък да ни преместят. Но ние се мотивирахме още повече от неговото изгонване. Не ги пресирахме високо, чакахме ги, но имаме бързи футболисти и си използвахме шансовете".

"Сега имаме мач с Холандия, но времето за възстановяване е много малко. Но групата ни е от 25 човека и всеки може да влезе и да помогне. Това не означава, че тези отвън, не могат да влязат и да се справят още по-добре от днешните титуляри?.

"За мене винаги е било гордост да си капитан на България, а не само при първата победа над Швеция от 50 години насам. Преди три месеца победихме Холандия, сега и Швеция. Горд съм с отбора и с треньорския екип. Ще бъде трудно, но не и невъзможно в Холандия. 24 години нямахме гол, днеска три. Повярвахме си и победихме."