Младежкият национален отбор на България взе само точка от домакинството си срещу Казахстан, след като фиксира равенство 2:2 в европейска квалификация, играна на стадион „Трейс Арена” в Стара Загора.

Нашите на два пъти повеждаха в резултата, но допуснаха изравняване в края, след като малко по-рано заради втори жълт картон бе изгонен Ангел Лясков.

Така момчетата на Антони Здравков останаха предпоследни в групата, тъй като загубиха първия си мач от потока с 0:1 от Люксембург, отново като домакини.

Преди месец нашите инкасираха попадение в добавеното време, а сега Казахстан взе точката с гол в 86-ата минута.

Иначе Кирил Десподов откри резултата за "лъвовете" в 9-ата минута, засичайки пас с глава от Александър Георгиев. Гостите обаче изравниха в 20-ата с гол на Дидар Жалмукан.

Младежкият ни отбор отново поведе шест минути след началото на втората част, след като Тонислав Йорданов се възползва от грешка на централните защитници на Казахстан.

В 84-ата минута Ангел Лясков получи втори жълт и респективно червен картон, а от гостите бързо се възползваха от численото си превъзходство, които изравниха с гол на Омиртаев.

На 10 октомври България U21 ще се изправи отново срещу Казахстан, но този път в Астана.

БЪЛГАРИЯ U21 – КАЗАХСТАН U21 2:2
1:0 Кирил Десподов (9)
1:1 Дидар Жалмукан (20)
2:1 Тонислав Йорданов (51)
2:2 Омиртаев (86)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

БЪЛГАРИЯ U21: Кръстев, Лясков, Христов, Велков, Петков, Костадинов, Карабельов, Ивайлов, Георгиев, Десподов, Димитров
Селекционер: Антони Здравков

КАЗАХСТАН U21: Колбунцов, Соколенко, Абилгази, Мазхитов, Калмуратов, Перцюх, Абикен, Зайнутдинов, Жалмукан, Сламбеков, Федин
Селекционер: Владимир Никитенко.