Президентът на БФС Борисав Михайлов разкри след дългия и доста уморителен откъм интриги конгрес, на който той бе преизбран за пореден път, че бюджетът на централата до 2021 година ще бъде около 80 милиона лева.
 

"Гласувахме бюджета за 2018 година и проектобюджета до 2021 година. Сумата е около 80 милиона лева", съобщи Михайлов след края на конгреса, който продължи 10 часа.

"Благодарен съм на майка ми, Бог да я прости, и на баща ми, че така са ме възпитали - да не нападам хората. Научен съм да отговарям с действия", каза шефът на БФС, който беше преизбран с 463 гласа на делегатите. 36 получи Любослав Пенев, а Ивайло Дражев бе предпочетен само от петима.

"Изхабих най-много нерви на този конгрес, видяхте всички циркове. Накрая се стига до такъв резултат. Иначе със сигурност първата ми победа бе най-трудна", сподели бившият вратар.
 

"Уважавам всички мои колеги. Надявам се това да е победа за футбола. От една страна това ме удовлетворява. След като след три мандата ми дават пак доверие, значи съм си свършил работата - аз и колегите ми. Сега трябва да работим по-добре заради същите тези хора", продължи Михайлов на пресконференцията след конгреса. 

"Благодаря, че съм избран с такъв резултат и никой от залата не предложи кандидат за член на Изпъкома, а гласуваха моите предложения. Приеха и другите предложения и бюджета. Не съм очаквал, че ще спечеля с такъв резултат. Най-много искам националния отбор да се класира за голям форум. Искам да повишим нивото на треньорите, според възможностите на бюджета, който не е малък, да помагаме на малките населени места с инфраструктурни проекти. Най-вече с игрища, за да може да се играе тази велика игра", назова амбициите си Михайлов.