Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев беше избран за треньор на годината. Специалистът не спести похвалите си към всички, с които работи през годината, като не пропусна и футболистите.

"Наградата е за много хора, това е много голяма част. Призът е свързан с работата на наистина много хора. Заслугата е особено на футболистите, с които работихме. Беше тежко, но им обещавам да бъде още по-тежко. Поклон пред направеното от момчетата. Наградата задължава, но трябва да има и напрежение. Ще направим всичко възможно да постигнем по-добри резултати. Радвам се на тази награда, защото тя е дадена точно от журналистите. Ще си позволя да кажа няколко имена от позицията ми тази година. Не бих се ограничил само до трима. Хора като Страхил Попов, Ивелин Попов, Николай бодуров, Тодор Неделев, Пламен Илиев също заслужават да бъдат отличени, но сигурно ще пропусна още 20 имена", заяви Хубчев след церемонията за футболист на годината.

Целта пред националния отбор е даде всичко в опита си да се класира за предстоящия европейски шампионат.

"Ще опитаме заедно с футболистите да се класираме на Евро 2020. Както виждаме нещата, така ще ги направим. Няма да пестим сили или време или нещо друго. Ще се отнесем изцяло сериозно, но не обявявайте, че развяваме бялото знаме. Така беше преди Лигата на нациите. Можеше по-добре да се представим в този турнир", каза още Петър Хубчев.