Селекционерът на националния отбор на България по футбол Петър Хубчев заяви, че почти във всеки лагер не е доволен от физическото състояние на играчите, които вика, но за 3-4 дни няма как да направи нещо повече за подобряване на тези качества. Хубчев говори днес преди мача на България с Черна гора, с който утре от 19.00 часа на националния стадион се откриват Европейските квалификации.

Днес стана ясно, че и вратарят Пламен Илиев напуска лагера на тима, като съмненията са за скъсан менискус. Той е вторият играч, който си тръгва заради травма след Кирил Десподов.

"Не мога да кажа кога точно е станала контузията, но 4-5 човека дойдоха с оплаквания от първия ден на лагера. Но всички игарчи са много важни, много ценни. Държа на всички играчи, а всяка една контузия обърква плановете ни, в това число такова е положението и с Пламен Илиев".

"Не съм се замислял колко точно са важни и Пламен Илиев, и Кирил Десподов. Аз разчитам на отбора, който е от 11 човека. Утре може и Ивелин Попов да не е в отбора по някаква причина. Но отборът е важният". Хубчев беше попитан как би коментирал изказването на нападателя на Етър ВТ Велко Батрович, според когото България трябва да се радва, ако вземе равенство от Черна гора утре.

"Той не е първият човек, който се изказва подобно мнение. И аз съм казал на нашия отбор, че трябва да свикват с такива мнения. Нямаме големи имена, от дълго време не сме били на голям форум. Но ние се стараем да надградим това, което сме постигнали до тук в Лигата на Нациите- и технически, и тактически, да се развием. Момчето играе тук, знае нашето първенство и познава нашия футбол", коментира Хубчев, който след това беше попитан дали съперниците ще бъдат отслабени заради отпадането на двете им големи звезди Стефан Савич (Атлетико Мадрид) и Стеван Йоветич (Монако).

"Ние когато гледахме отбора на Черна гора, двамата също не играха по една или друга причина. Въпреки всичко отборът е много сериозен. По принцип не се съобразявам, но винаги следя какво говорят хората, които са свързани с нашите съперници. И всички са на мнение, че с изключение на Англия, останалите отбори имат своите шансове за 2-ото място".

"България направи сравнително прилично представяне в турнира Лига на Нациите през есента, като се представи на добро ниво и взе победи от отбори, които са на нашето ниво. Но това не кара Хубчев да мисли, че е постигнато нещо кой знае какво".

"В Лигата на Нациите не сме доказали, че се справяме с отбори от нашата черга, а само го подсказахме, че можем. За 6 или 8 мача няма как да твърдиш, че си се доказал. Ако искаш това да се случи, срещу отбори от твоята черга просто трябва да ги надиграваш и да печелиш точки".

"Не знам дали можем да спечелим шест точки от първите два мача. Ако помните, първите два мача за моя екип начело на отбора, бяха две загуби. И тогава ако бяхме победили Беларус, се доближавахме на точка от водача в класирането. Сега тук в такава група всяка точка и гол може да се окаже с решаващо значение", очерта очакванията си селекционерът.