Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев разкритикува играта на националния отбор в двата мача с Черна гора и Косово, в които националите записаха две равенства и спечелиха две точки.

"Под мое ръководство на мачовете на националния отбор имаше 30, 35, 40 хиляди души на стадиона, аз бях национален селекционер. Всички ни отписваха, но за три години се свърши много сериозна работа за нивото и качеството на футболистите, с които разполагахме. Имаше добър колектив, но централата реши, че това не е посоката", коментира Пенев.

"Гледах мачовете на националния отбор, интересува ме като цяло играта на всички, а не гледам само играчите на ЦСКА. Въпросът е към селекционера дали е доволен от резултатите. Аз отговарям за ЦСКА в момента", каза още Пенев.

"Имам други виждания и отборите, които ръководя играят по коренно различен начин. Всеки треньор си има определена философия. Не искам да коментирам треньорския щаб на националния отбор. За да тръгне този отбор, трябва да се направят доста промени. Но това не е моя тема, има специалисти, нека те да кажат."

"Слушах коментари и съм изненадан, че ние се радваме на тези две точки. Казва се, че едва ли не сме играли страхотно и сме загубили четири точки. Явно сме гледали различни мачове. Трябва да бъдем реалисти. Трябва да спринтираме към проблемите, а не да ги заобикаляме. Не да тръгнем към Пловдив, но да минем през Перник", коментира Любослав Пенев.