Нападателят на Каляри Кирил Десподов заяви, че националният отбор на България ще търси победи в следващите две срещи от европейските квалификации. "Трикольорите" гостуват на Чехия на 7 юни, а три дни по-късно приемат Косово.

Българите стартираха с две равенства по 1:1 срещу Черно гора в София и срещу Косово в Прищина в група "А" и заемат второто място във временното класиране, на 4 точки зад фаворита Англия, който е с пълен актив.

"Очакванията ми са да победим и в двата мача, ще търсим максимума. В предните срещи не взехме достатъчно точки и трябва да си наваксаме, за да не изостанем много", заяви Десподов. Той не знае много за съперниците.

"Тепърва ще гледаме видео, ще ги анализиране и разучаваме. Знам, че двата отбора имат добри футболисти, които играят в Европа, стъпват здраво на терена, но мисля, че можем да се справим", каза нападателят.

Мачовете ще бъдат дебютни за новия селекционер Красимир Балъков, който от днес встъпва в длъжност след напускането на Петър Хубчев.

"Смяната на Петър Хубчев на никакъв начин не е повлияла. Настроението на всички е добро. Ще видим какво ще изисква Красимир Балъков. Атрактивният футбол е интересен за всички. Имаме дадените футболисти и можем да го направим. За един нападател като мен е добре да опитваме да играем атрактивно. Има много нови момчета. Не мисля, че някой ще се притесни. Има по-малки от мен, но и аз съм бил в тяхната ситуация и по-старите се опитваме да им помагаме. Всичко е много добре", каза Десподов.

Нападателят, който премина в Каляри през зимата, но за последно игра за клубния си отбор на 10 март. 

"Аз съм си във форма. Два месеца не може да ме извадят от форма. Тренирах здраво. Това, че не съм играл, не ми е повлияло. Жаден съм за игра. Много ми е добре в Италия, много ми е хубаво. И с тренировките свикнах, вече се справям и с езика, в отборът ми допада. Само време и търпение трябва, за да се наложа", заяви той.