Чешкият нападател Патрик Шик призна, че не знае какво да очаква от българите в европейската квалификация в Прага в петък.

Шик заяви, че треньорската смяна на Петър Хубчев с Красимир Балъков определено затруднява проучването на съперника. 

"Гледахме мачове на България, опитваме се да изучим детайлите в играта им. Наясно сме със стила им. Знаем, че някои важни играчи липсват от състава им. Ще се опитаме да изиграем правилно картите си", коментира Шик.

"При тях обаче има треньорска смяна, което прави задачата ни по-трудна, защото не сме наясно точно на кои футболисти ще разчита новия им селекционер. А и една такава промяна обикновено дава импулс на отбора. При нас, например, когато г-н Шилхави пое състава, ние спечелихме първите ни два мача. Сложно е, защото наистина не сме сигурни какво можем да очакваме от българите", допълни той.

Нападателят на италианския Рома е категоричен, че единствено победата задоволява Чехия.

"Мачовете с националния отбор за много важни за мен и винаги ги чакам с нетърпение. Надявам се да постигнем две победи. Ако искаме да стигнем до второто място, задължително трябва да спечелим домакинствата срещу България в петък и след това срещу Черна гора в понеделник, за да не зависим толкова много от следващите мачове. Вярвам, че можем да го направим", коментира той.

Чехия допусна тежка загуба с 0:5 от Англия на "Уембли" на 22 март в единствения си мач от европейските квалификации досега.

"Допуснахме много грешки в този мач и трябва да подобрим значително представянето си. Мисля, че показахме прогрес в играта си още в мача срещу Бразилия (1:3 в контрола на 26 март). Не бяхме така уплашени, както при гостуването в Лондон. Мисля, че всичко е в главите ни. Имаме футболните качества, но трябва правилна психологическа настройка. Ако срещу България играем така, както срещу Бразилия, мисля, че ще постигнем добър резултат", заяви Шик.