Станимир Стоилов даде специално интервю за "Букмейкър Рейтинги". Той говори по доста теми - за управлението на клубове, треньорите и готови ли са те за днешния футбол, играчите - тяхното желание, футбола като бизнес, националния отбор и още, и още.

"Честно да ви кажа, пътят, по който се развиват младите български играчи и школите, е нормално да стигнем дотук. Начинът, по който работим ние треньорите, е нормално да стигнем до тук. Аз виждам два основни проблема, за да сме в това състояние - собствениците на клубовете и треньорите или спортно техническите екипи".

"Какво имам предвид за собствениците? Те определят хората, които ръководят клубовете им, те предполагам задават стратегии. Аз винаги съм казвал - да мислят сто пъти и веднъж да вземат решения. Днешният футбол стана един огромен бизнес, това са бизнес империи. И, който не го е разбрал, жалко, че хвърля парички за имитация".

"Ето тук идва следващият проблем - ние спортно-техническите хора и треньорите. Няма какво да се заблуждаваме - ние футболните хора не трябва да си бягаме от вината. Основната вина е в нас - винаги имаме хиляди извинения и нито едно решение. Ние само търсим извинения и оправдания и нито едно решение. И ако продължаваме така, скоро футболът ще стигне прекалено надолу и ние няма да може да отреагираме по никакъв начин".

"Аз се уморих постоянно да слушам глупости за съдии, че ни пречат съдиите. Преди всеки мач първата работа е да кажем колко лоши са съдиите. А това, че създаваме полуфутболисти в момента и полуголови положения на терена, никой не го казва. А казваме на шефа, че ни пречат съдиите. И друго - футболистите нямат особена голяма вина. Те са продукт на нашата работа. Както му задаваме задачата, те така я изпълняват по същия начин на терена", заяви Мъри Стоилов.

Цялото интервю на Мъри Стоилов четете ТУК