Селекционерът на националния ни отбор Красимир Балъков ще извика отново халфа на ЦСКА Кристиян Малинов в тима. Енергичният полузащитник ще е сред избраниците на Бала за евроквалификацията с Англия на 7 септември на "Уембли" и контролата с Ейре в Дъблин три дни по-късно.

Малинов направи силни мачове напоследък, като след победата над Арда бе сериозно похвален от Люпко Петрович. Той го нарече "маратонец". Статистиката показва, че Малинов е бил на терена в продължение на 716 минути в 11 мача от началото на кампанията, като е отбелязал и един гол - в първата среща с Титоград на "Армията".

Единствено не игра в откриващия кръг на първенството срещу Етър заради наказание от миналия сезон.

Полузащитникът на червените бе в групата на Балъков и при дебютните му повиквателни за мачовете с Чехия и Косово. Тогава сред избраниците му бяха още двама играчи на ЦСКА - защитниците Николай Бодуров и Иван Турицов.

Те обаче отпаднаха заради контузии. Сега Бодуров, въпреки че не попада в групата на червените, може пак да е сред повиканите от Балъков за мачовете с Англия и Ейре. Той бе най-стабилният играч в националния по времето на бившия селекционер Петър Хубчев.