"Ще е много трудно да изненадаме Англия, но като българин се надявам да го направим". Това заяви в интервю за "Хоризонт" Станислав Манолев. 33-годишният защитник на Лудогорец и бивш национал е играл на Острова с екипа на английския Фулъм.

"За всеки футболист е различно да се мотивира, но от мач за мач има значение. Едно е да играеш за Англия, а друго срещу Люксембург. Ако искаш да играеш в чужбина, трябва да се покажеш именно срещу отбори като Англия. Все още имаме шансове за класиране, но всичко зависи и от нашето представяне", добави Станислав Манолев.

Според него Лудогорец има шансове да излезе от груповата фаза на футболния турнир Лига Европа. Както е известно, шампионите са в една група с отборите на ЦСКА (Москва), Еспаньол и Ференцварош. "Имаме големи шансове да излезем от групите на турнира Лига Европа. Имаме трудни съперници, но ще се постараем да излезем от груповата фаза. При всички положения мотивацията да играе в Европа е по-голяма от тази у нас. Едно е да играеш срещу Еспаньол, а съвсем друго срещу Витоша (Бистрица)", каза още Станислав Манолев.

Припомняме, че България гостува на Англия на 7 септември, събота. Мачът на легендарния стадион "Уембли" започва от 19.00 часа наше време и може да се проследи на живо в Gol.bg. Преди него "лъвовете" още нямат победа в квалификационната си група за Евро 2020. Нашите са с 2 точки от 4 срещи, докато островитяни имат 6 пункта от 2 двубоя.