Александър Димитров почти сигурно ще смени напусналия Красимир Балъков начело на националния отбор, пише "Тема спорт".

В момента той е селекционер на младежите и има опит в различни юношески гарнитури на "лъвовете". Очаква се спецът да заеме поста временно и да води Ивелин Попов и компания при домакинствата в контролата на Хаити на 13 или 14 ноември и на Чехия на 17 ноември.

У нас Димитров е бил начело на Берое, където се провали, след това води и Локомотив Горна Оряховица. Под негово ръководство младежите нямат гол в последните си три мача.

Gol.bg припомня, че най-големият му успех в треньорската кариера е през 2014 г., когато класира националите до 19 г. на европейско първенство в Унгария. Там отпаднахме в груповата фаза след поражения от бъдещия първенец Германия (0:3), Украйна (0:1) и Сърбия (0:1). Тогава беше избран за най-добър специалист в детско-юношеския спорт в България.

През 2015 г. бившият халф беше начело на представителния ни тим до 17 г. на шампионата на Стария континент, който се проведе у нас. В група с Испания, Хърватия и Австрия, България спечели 1 точка след 1:1 с австрийците и завърши на последно място. В другите срещи паднахме с 0:2 от "шахматистите" и 1:2 от иберийците.