Новият селекционер на българския национален отбор по футбол Георги Дерменджиев няма никакво време за експерименти с оглед наближаващите мачове с Чехия и Парагвай.

"Искам максимално да използваме времето до март. Тогава са най-важните ни мачове. Лично моята стратегия е към мачовете (от Лигата на нациите) през март. Във времето назад много се говори дали да се залага на опитни играчи или отборът да се подмладява. Трябва да бъдем реалисти", коментира специалистът пред медиите.

Опитният Ивелин Попов ще остане на капитан на националния отбор. Дерменджиев вече е провел разговор със селекционера на националния отбор до 21 години Александър Димитров, като е възможно някой от младежите да бъде повикан да тренира с мъжете.

"Много е труден моментът след 0:6 (срещу Англия). Ще се концентрираме върху него. Най-важното е психологията. Нямах проблем да приема офертата. Това е националният отбор и е лицето на футбола ни. Трябва да дадем всичко за него", каза още Георги Дерменджиев.

На 14 ноември България ще играе контролна среща с Парагвай, а три дни след това е квалификационният двубой за Евро 2020 между "лъвовете" и Чехия.