Защитникът на националния отбор на България Страхил Попов заяви, че е важно играчите в тима да са си взели поуки от загубата с 0:6 от Англия и да направят всичко възможно, за да я преодолеят. Той определи като тест за характера предстоящите мачове с Парагвай и Чехия.

"Гледах мача с Англия по телевизията, защото бях извън България. Съжалявах за това, което виждам. Важно е да си вземем поуките и да преодолеем загуба като тази от Англия. Предстоящите мачове с Парагвай и Чехия са тест за характера на играчите в отбора. На всички в тима им е тежко, но това е нормално. Резултатът 0:6 от Англия е достатъчно красноречив", каза бранителят и добави, че той и съотборниците му продължават да вярват в класирането за европейско първенство през баражите в Лигата на нациите.

"Говорим си в отбора за това, което ни предстои през март. Знаем, че имаме възможност за историческо класиране. Надявам се да оправдаем доверието на феновете и да се класираме за европейското първенство."

"Не е лесно да си национал, най-вече заради резултатите. Но ние сме професионалисти и трябва да показваме най-доброто от себе си. Щом си национал, ти би трябвало да си от най-добрите играчи, да си постоянен и дори треньорските смени не трябва да ти влияят негативно", обясни Попов.

България играе контрола с Парагвай в четвъртък от 19:00 часа на Националния стадион "Васил Левски", а в неделя приключва квалификационния цикъл за Евро 2020 с мач срещу чехите.